Top hledané
Výsledky (0)
Tieto správy nám rozprúdili krv v žilách!

Ranné vtáča: hodnota Applu na maxime, kalifornské požiare majú prvú obeť, reality šou, ktorú musíte vidieť

Martina Šmalclová
20.Aug 2020
+ Pridať na Seznam.cz
3 minuty
Realitní makléřky ze Selling Sunset

Prajeme vám krásne štvrtkové ráno. LP-Life má pre vás aj dnes prehľad horúcich aktualít, ktoré stoja za vašu pozornosť. Čo nás zaujalo, pobavilo a znepokojilo? To vám prezradí dnešné Ranné vtáča!

USA pozastavujú zmluvu o vydávanie s Hongkongom

Zmluva o vydávaní je jedna z troch bilaterálnych zmlúv, ktoré USA v stredu pozastavili. Pozastavené boli takisto zmluvy o odovzdávaní utečencov a vzájomnom oslobodení od dane z príjmu. Aké kroky USA k tomuto činu viedli, osvetlil americký minister zahraničia Mike Pompeo.

„Čínska komunistická strana sa rozhodla rozdrviť slobodu a autonómiu obyvateľov Hongkongu.“

Otvoriť v galérii (7)
Donald Trump
Donald TrumpSource: Pixabay.com/geralt

Kaliforniu spaľujú požiare: prvý mŕtvy

Kaliforniu v dôsledku rekordných horúčav opäť spaľujú požiare. K dnešnému dňu ich počet činí 367, pričom 23 z nich je rozsiahlych. Spálených bolo už viac než 300 000 hektárov pôdy a požiare si vyžiadali prvú obeť. Stal sa ňou jeden z hasičov, ktorý pilotoval vrtuľník a pri hasení jedného z menších požiarov havaroval.

Otvoriť v galérii (7)
Hasič při práci
Hasič při práciSource: Pixabay.com/skeeze

Česi utrácali v roku 2019 viac

Podľa čerstvých informácií Českého štatistického úradu vzrástla spotreba domácností v roku 2019 reálne o 2,9 %. K nárastu došlo najmä v oblasti spotrebného tovaru, a to oblečenia a obuvi či bytového vybavenia. Za rekreáciu a šport zase Česi utrácali vôbec najviac od roka 1996 (o viac než 8 %). Radosť môžu mať, naopak, ekológovia a milovníci životného prostredia, pretože nákup osobných dopravných prostriedkov poklesol o 3 %. Sme zvedaví, ako dopadne rok 2020, pretože, čo si budeme navrávať, týždne strávené doma a sociálny odstup s číslami pravdepodobne pekne zamávajú!

Otvoriť v galérii (7)
Žena na nákupech držící tašky
Žena na nákupech držící taškySource: Pixabay.com/StockSnap

Hodnota Applu dosahuje 2 bilióny dolárov

Koronavírusová kríza – nekríza, americké spoločnosti napriek tomu zažívajú boom. Obrovský úspech sa podaril obľúbenému Applu, ktorý dosiahol neuveriteľnú trhovú hodnotu 2 biliónov dolárov. Hranicu 1 bilióna pritom prekročil ešte len pred dvomi rokmi. Akcie spoločnosti Apple potom za tento rok vzrástli takmer o 60 %. Vyzerá to, že tu bude niekto poriadne oslavovať!

Vstup Airbnb na burzu je za rohom

Spoločnosť Airbnb má síce dlhodobo rad odporcov, ktorí sa snažia pozastaviť jej činnosť, ale stále sa im to nejako nedarí. Teraz si môžu trhať vlasy ešte viac, pretože to vyzerá, že Airbnb skutočne čo nevidieť vstúpi na burzu a ponúkne tak svoje akcie širokej verejnosti. Spoločnosť už podala registráciu IPO u americkej Komisie pre cenné papiere a burzy. Niečo nám vraví, že tu to bude ešte vrieť!

Otvoriť v galérii (7)
Žena s telefonem v ruce
Žena s telefonem v ruceSource: Pixabay.com/JEESHOOTS-com

Transparentné záchody v Tokiu

Ak ste ostýchaví, rozhodne sa nechystajte do Tokia! V parkoch by vás tu totiž mohli nepríjemne prekvapiť transparentné toalety. Na svedomí ich má japonský architekt Shigeru Ban, ktorý sa domnieva, že priehľadné steny zdobené žiarivými farbami a novými technológiami urobia z verejných toaliet príjemnejšie miesto. Ale nie, nebojte sa. Japonci nie sú zase takí blázniví, aby sa nechali okukovať pri jednej z najosobnejších ľudských činností. Nezisková organizácia Nippon Foundation, ktorá stojí za projektom, prezrádza, v čom je celá finta tohto unikátneho počinu:

„Pomocou novej technológie sme vytvorili vonkajšie steny zo skla, ktoré sa však po uzamknutí stanú nepriehľadnými.“

Otvoriť v galérii (7)
Transparentní toalety v Tokiu
Transparentní toalety v TokiuSource: Tokyotoilet.jp

Selling Sunset 3: reality šou, ktorá stojí za pozornosť

Milovníci nehnuteľností, luxusu, krásnych žien a pikantností, zbystrite! Máme pre vás tip na našliapanú netflixácku šou, ktorá by nemala uniknúť vašej pozornosti. Už ste počuli o Selling Sunset, v ktorej dlhonohé krásky na ihličkách predávajú Hollywoodu nehnuteľnosti až za desiatky miliónov dolárov a do toho všetkého ešte stíhajú riešiť svoje osobné problémy? Toto vás jednoducho bude baviť! Aktuálne môžete na Netflixe sledovať tri série a pre veľký úspech sa chystá aj štvrtá.

Otvoriť v galérii (7)
Realitní makléřky ze Selling Sunset
Realitní makléřky ze Selling SunsetSource: Netflix.com

Prajeme vám pekný deň a nezabudnite si aj dnes udržať úsmev na perách, pokiaľ možno za každých okolností. Už Abraham Lincoln totiž vedel, že:

„Väčšina ľudí je taká šťastná, aká šťastná sa rozhodla byť…“

Byt na pronájem na Praze
Byt na pronájem na Praze, Praha 3

Páčil sa vám článok?
Diskusie 0 Vstúpiť do diskusie