Top hledané
Výsledky (0)
Toto sú správy, ktoré nám rozprúdili krv v žilách!

Ranné vtáča: Čína má liek proti Covidu, štrajky v Bielorusku za rohom, Netflix odhalil, kto bude hrať princeznú Dianu

Martina Šmalclová
17.Aug 2020
+ Pridať na Seznam.cz
2 minuty

Krásny začiatok týždňa! Tento pondelok však nebude ako tie predchádzajúce. Dnes totiž vydávame prvé Ranné vtáča.

Čína má patentovaný liek na COVID-19

Čína udelila úplne prvý štátny patent na vakcínu proti ochoreniu COVID-19. Tešiť sa z neho môže spoločnosť CanSino Biologics so svojou vakcínou C5VID-19 Ad5-nCOV. Akcie spoločnosti CanSino tak vyleteli ihneď nahor. V Hongkongu vzrástli približne o 14 %, v Šanghaji zase o 6,6 %.

Otvoriť v galérii (7)
Novozélandská premiérka Jacinda Ardern
Novozélandská premiérka Jacinda ArdernSource: Profimedia

Koronavírus vs. novozélandské voľby 1 : 0

Nielen v Česku komplikuje koronavírus blížiace sa voľby. Premiérka Jacinda Ardern oznámila, že Nový Zéland tie parlamentné odkladá o 4 týždne v dôsledku vysokého počtu nových prípadov. K nárastu došlo najmä v najväčšom hlavnom meste Aucklande. Z pôvodne plánovaného 16. septembra sa tak voľby presúvajú na 17. októbra.

Bieloruské štrajky za rohom

Po víkendových masových protestoch v Bielorusku, v rámci ktorých vyšli desiatky tisíc ľudí do ulíc, aby dali najavo, že rozhodne nestoja o to, mať za svojho prezidenta naďalej Alexandra Lukašenka, hrozia štrajky. Vyzývajú k nim aj lídri opozície, ktorí nesúhlasia s hrubým policajným násilím voči demonštrantom a verejnosti, ako ani s údajnými machináciami s volebnými hlasmi. Vyzerá to, že Alexander Lukašenko si len tak neoddýchne…

Americká pošta má problém

Kde sa šetrí, tam vznikajú problémy! Americké rozpočtové škrty v Poštovej službe Spojených štátov amerických pod taktovkou Louisa DeJoya spôsobili oneskorenie doručovania zásielok v Amerike. Hrozí, že sa stane to isté aj s hlasovacími lístkami pred novembrovými voľbami, a môže byť ohrozená volebná integrita?! Ľudia rozhodne nenechávajú nič na náhode a aj v USA vychádzajú do ulíc s tým, že prezidentské voľby musia byť transparentné a najmä férové! Situáciou sa už zaoberajú aj americkí demokrati. Hovorkyňa Nancy Pelosi sa rozhodla zvolať zákonodarcov a zvažuje právne kroky.

Miliardový biznis po malajzijsky

Zlaté doly súčasnosti? Biznis s gumovými rukavicami! Zdá sa, že toto odvetvie sa ešte nejaký ten piatok udrží na výslní, a kto sa rozhodne doň investovať, rozhodne neochudobnie, ba práve naopak. Svoje vie o tom aj malajzijský podnikateľ Wong Teek Son, spoluzakladateľ spoločnosti Riverstone Holdings Ltd., ktorý sa minulý týždeň stal piatym miliardárom v zemi v odbore výroby rukavíc. Hodnota jeho majetku sa odhaduje na 1,2 miliardy dolárov. Tak čo, už obvolávate partnerov a budujete v hlave biznis plán?!

Traste sa strachom v Tokiu!

Japonci sú jednoducho vynaliezaví a keď ide o zábavu, sú vždy o krok napred! V Tokiu vznikol prvý strašidelný dom, v ktorom si budete môcť užiť adrenalínový a hororový zážitok z pohodlia auta. Ako sa zdá, tu nebude robiť prípadný sociálny odstup nariadený v rámci koronavírusových opatrení žiadny problém.

Pamiatka na princeznú Dianu znova ožije

Fanúšikovia obľúbeného historického seriálu Koruna (The Crown) môžu jasať. Štvrtá séria klope na dvere a verejnosti by mala byť odhalená už túto jeseň. Tvorcovia navyše prichádzajú so vzrušujúcou novinkou! Seriál doplní aj herečka Elizabeth Debicki, ktorá v ňom stvárni ľuďmi milovanú princeznú Dianu a odhalí tak zaujímavosti z jej života.

Prajeme vám úspešný štart do nového týždňa a poďte si spolu s nami pripomenúť jeden z citátov ikonickej lady Diany.

„Urobte náhodný akt láskavosti bez očakávania akejkoľvek odmeny, len s vedomím, že jedného dňa by pre vás niekto iný mohol urobiť to isté.“

Pondelok je ako stvorený na to, aby sme boli láskaví k sebe aj ostatným, čo poviete?

Luxusní byt po rekonstrukci Praha 1 - 69m
Luxusní byt po rekonstrukci Praha 1 - 69m, Praha 1

Páčil sa vám článok?
Diskusie 0 Vstúpiť do diskusie