Top hledané
Výsledky (0)
Tieto správy nám rozprúdili krv v žilách!

Ranné vtáča: Mladý LeBron James. Letenky na Havaj zadarmo. Prvý víkend českých podnikov

Kateřina Ostrejšová
06.Dec 2020
+ Pridať na Seznam.cz
4 minuty
LeBron James

Basketbalová superstar LeBron James sa na Twitteri pochválil osemnásť rokov starým rozhovorom. Už vtedy sa od neho čakali veľké veci. Havaj sa snaží prebudiť ekonomiku lákaním obyvateľov späť na ostrov a ponúka letenky zdarma. České podniky mali prvý víkend po lockdowne otvorené. Ako to dopadlo?

Letenky na Havaj zadarmo?

Otvoriť v galérii (5)
Žena si kupuje letenky přes internet.
Žena si kupuje letenky přes internet. Source: freepik.com

Havaj ponúka potenciálnym obyvateľom spiatočné lety zdarma, ak sa dočasne presťahujú na malebný ostrov Oahu. Súčasťou úsilia štátu o stimuláciu miestnej ekonomiky je nová iniciatíva zahájená spolu s náborom talentovaných amerických pracovníkov, ktorí v súčasnosti pracujú z domova. Vďaka programu Movers and Shakas by mali pomôcť vybudovať odolnejšiu havajskú ekonomiku.

Tí, ktorí by sa pre návrat rozhodli, by spolu s bezplatnými spiatočnými letmi získali aj výrazné zľavy na ubytovanie, stravovanie a priestory na spoluprácu. Program dúfa, že využije skutočnosť, že milióny Američanov pracujú z domova.

„Pandémia normalizovala na dohľadnú budúcnosť prácu na diaľku, a preto veríme, že táto situácia predstavuje príležitosť pre obyvateľov na návrat domov a pre štátnych zamestnancov, aby zažili Havaj nie ako turisti, ale ako prispievajúci členovia našej komunity,“

uviedol zakladateľ programu.

Prodej investičního bytu - Praha 6 - 2+kk -
Prodej investičního bytu - Praha 6 - 2+kk -, Praha 6

Rozhovor s mladým LeBronom Jamesom

Otvoriť v galérii (5)
LeBron James
LeBron JamesSource: profimedia.cz

Znova sa objavil rozhovor s mladým LeBronom Jamesom z roka 2002 a ukazuje, že ho vtedy nevyviedlo z miery ani porovnanie s Michaelom Jordanom alebo Kobem Bryantom. Kariéra Jamesa bola niečo ako zázrak. Už predtým, ako naskočil do najvyššej súťaže NBA, ho ľudia porovnávali s veľkými hráčmi. Takéto očakávania a nátlak, samozrejme, mohli zmariť vývoj hráča, James to však prekonal a dostal sa medzi basketbalových velikánov.

Keď sa dnes pozrieme do minulosti, je ľahšie si predstaviť, že si James všíma porovnanie medzi sebou a hviezdami NBA. Napriek tomu rozhovor z roku 2002, ktorý sa nedávno znovu objavil, ukazuje, že LeBronova viera v seba samého a jeho schopnosti bola súčasťou jeho myslenia, vďaka ktorému sa stal superstar NBA. V rozhovore sa Jamesa pýtali, aké to je byť porovnávaný s niektorými z najväčších hráčov v histórii NBA.

„Je pre mňa preto ešte ťažšie dostať sa na úroveň ako Magic, Michael, Bird, Julius, navyše, keď sú v lige Kobe a Tracy, ale je skvelé, že ma porovnávajú s niektorými velikánmi. Keď sa na to pozriem, chcem byť ako Michael Jordan a Magic Johnson, nie na ihrisku, ale mimo ihriska,“

James povedal že aj keď poznal očakávania, ktoré na neho boli kladené, zaujímal sa hlavne o svoj vlastný rast. Teraz vstúpil do svojej 18. sezóny v NBA. V baskete dokázal takmer všetko, čo je možné. Po podpise ďalšieho predĺženia, ktoré ho udrží v Los Angeles do roka 2023, je jasné, že neplánuje tak skoro spomaliť.

Polícia v noci zasahovala v otvorených baroch

Otvoriť v galérii (5)
Kamarádi s pivem na baru.
Kamarádi s pivem na baru. Source: freepik.com

Polícia v noci vo veľkom zasahovala v českých reštauráciách a baroch, ktoré boli otvorené napriek zákazu aj po desiatej hodine večer. To sa, samozrejme, nepáči českému ministrovi zdravotníctva Janovi Blatnému, ktorý požiadal ministra vnútra i policajného prezidenta o sprísnenie kontrol a prikláňa sa k tomu, aby prevádzkovatelia takýchto podnikov dostali pokuty až v miliónoch korún.

Podľa Blatného je Česko na hranici medzi tretím a štvrtým stupňom protiepidemického systému PES a ak by sa situácia zhoršila, hrozí, že sa budú podniky opäť zatvárať.

Nečakaná prehra Barcelony

Otvoriť v galérii (5)
Álvaro Negrego
Álvaro NegregoSource: profimedia.cz

Cádiz zdolal po majstrovskom Reale Madrid aj druhý tím v La Lige, Barcelonu. Naposledy sa takéto prekvapenie udialo v roku 1991. Na prvý gól Álvara Gimenéza ešte Španieli dokázali odpovedať, vďaka vlastnému gólu Pedra Alcalu Cádiz ale predsa len strhol víťazstvo na svoju stranu. V 63. minúte využil Negredo niekoľkých chýb pri rozohrávke súpera a pohodlne vypálil do odkrytej brány. Bývalý hráč Manchesteru City a Sevilly prežíva v 35 rokoch vydarený návrat do španielskej ligy. K trom asistenciám si pridal rovnaký počet gólov.

Cádiz je v tabuľke piaty. Barcelona ani štvrtýkrát v rade vonku nevyhrala a zo siedmeho miesta stráca na Atlético už 12 bodov.

Vylúčený pre lak na nechty

Otvoriť v galérii (5)
Student ve školní lavici.
Student ve školní lavici. Source: freepik.com

Sedemnásťročného študenta strednej školy v Texase poslali domov, pretože mal nalakované nechty. V príručke pre študentov Texaskej školy pravidlá stanovujú, že chlapci nesmú nosiť lak na nechty ani mejkap. Príručka neuvádza rovnaké obmedzenia pre dievčatá, hoci im zakazuje nosiť výrazný alebo rušivý mejkap.

„Okres každoročne starostlivo a premyslene preskúmava obliekanie. Výsledkom tohto prieskumu sú finálne pravidlá obliekania, ktoré sa dôsledne vymáhajú a presadzujú počas nasledujúceho školského roka,“

uviedol okresný dozorca Kenny Berry vo svojom vyhlásení. Sedemnásťročný študent sa hájil tým, že to robí preto, aby vyjadril, kým v skutočnosti je.

„Bol som uväznený v mysliach uzavretých ľudí… Milujem svoje nechty. Myslím si, že sú naozaj cool. Určite to používam na vyjadrenie seba samého a cítim, že by každý mal mať takúto slobodu prejavu,“

napísal Wilkinson vo svojej petícii.

To je od nás zatiaľ všetko, užívajte si pohodovú adventnú nedeľu po boku svojich blízkych, pretože ako povedal francúzsky spisovateľ André Maurois:

„Bez rodiny sa človek chveje zimou v nekonečnom vesmíre.“

Páčil sa vám článok?
Diskusie 0 Vstúpiť do diskusie