Top hledané
Výsledky (0)
Tieto správy nám rozprúdili krv v žilách!

Ranné vtáča: Intel mení logo. Najbohatšia žena sveta. Kvitová boduje na US Open

Martina Šmalclová
03.Sep 2020
+ Pridať na Seznam.cz
2 minuty
Petra Kvitová

Naše Ranné vtáča vám praje úspešný štart do nového dňa. Poďte sa spolu s ním pozrieť na to, čo priniesli uplynulé hodiny.

Intel po 14 rokoch mení logo

Otvoriť v galérii (6)
Nové logo Intel
Nové logo IntelSource: Facebook.com/Intel

Preč je charakteristický ovál lemujúci text Intel, ktorý značku sprevádzal od roku 2006. Spoločnosť po štvrtýkrát v histórii zmenila svoje logo. To súčasné nahradila jednoduchším písmom s jasnejšími farbami.

„Toto nové logo je nielen zástupcom technológie, ktorú vytvárame, ale stelesňuje tiež ľudskú iskru vynachádzavosti a inovácie, ktoré spoločnosť zažíva,“

vysvetlila riaditeľka marketingu spoločnosti Intel Karen Walker.

Napätie medzi Taiwanom a Čínou pokračuje: menia sa pasy

Otvoriť v galérii (6)
Lidé na ulici v Pekingu
Lidé na ulici v PekinguSource: Pixabay.com/goodfreephotos_com

Taiwan mení podobu svojich pasov. Oficiálny názov Taiwanu Čínska republika sa výrazne zmenší a bude po novom obopínať štátny znak. Taiwan bude, naopak, po novom titulnej strane dominovať, písmo bude väčšie a tučné. Ostrov Taiwan je z praktických dôvodov nezávislý štát, ale Čína ho považuje za odtrhnutú provinciu. Úrady uviedli, že redizajn má zastaviť nejasnosti medzi jeho štátnymi príslušníkmi a občanmi Číny.

Kvitová pokračuje na US Open, Plíšková končí

Pre Karolínu Plíškovú sa sen o US Open tento rok definitívne rozplynul. Včera večer nestačila na Francúzku Caroline Garciaovú. Petra Kvitová môže, naopak, oslavovať, pretože postupuje do tretieho kola. S výsledkom 7 : 6 a 6 : 2 zvíťazila nad Ukrajinkou Katerynou Kozlovovou. Česká tenistka sa na sociálnych sieťach poďakovala svojim fanúšikom za podporu.

„Hrať na jednom z najväčších tenisových štadiónov bez fanúšikov je úplne nová skúsenosť. Viete, ktorú vec už nikdy nebudeme považovať za samozrejmosť? Hluk davu. Ďakujem všetkým, ktorí mi fandili na diaľku.“

Najbohatšou ženou sveta je exmanželka miliardára Bezosa

Filantropka, spisovateľka a exmanželka miliardára Jeffa Bezosa MacKenzie Scott sa vyhupla v rebríčku najbohatších žien sveta na prvé miesto. Jej čistý majetok sa teraz odhaduje na 68 miliónov dolárov, čím preskočila aj dedičku L'Oréal Francoise Bettencourt Meyersovú, ktorá až doteraz držala prvenstvo.

Značná časť jej majetku pochádza z vlaňajšieho roka, keď v rámci majetkového vysporiadania s Jeffom Bezosom získala štvrtinu akcií Bezosovho Amazonu. To sa rovnalo 4 % podielu, ktorý mal v tom čase hodnotu viac ako 35 miliárd dolárov.

Dwayne Johnson sa vyliečil z koronavírusu

Americký herec známy ako Skala oznámil, že sa on i jeho rodina úspešne vyliečili z koronavírusu. Verejnosti poradil, aby zostala disciplinovaná, podporovala svoj imunitní systém, nosila rúška a naďalej myslela pozitívne. Herec sám ale priznal, že uplynulé dni rozhodne neboli prechádzka ružovou záhradou.

„Môžem vám povedať, že to bola jedna z najnáročnejších a najťažších vecí, ktoré sme ako rodina museli vydržať,“ povedal Dwayne Johnson a

uviedol, že sa spolu so svojou rodinou nakazili od blízkych priateľov, ktorí ani netušili, že sú pozitívni.

Postavičky Disney, ako ich nepoznáte

Otvoriť v galérii (6)
Dwayne Johnson
Dwayne JohnsonSource: Profimedia

Umelkyňa Crystal Walter borí mýty! Obľúbené Disney postavičky, medzi ktorými nechýba ani Snehulienka, Belle z Krásky a zvieraťa, Malá morská víla Ariel či princezná Jazmína z Aladina, začala prerábať do úplne nových podôb. Rozprávkové postavy tak pod jej taktovkou zdobia oblejšie krivky, ktorými chce najmä mladým ľuďom ukázať, že princezné a ženské telá môžu mať mnoho podôb. Ako sa vám páči jej nové stvárnenie postáv?

To je od nás dnes už všetko. Prajeme vám krásny a úspešný štvrtok. A nezabúdajte, že ak sa počas neho objaví nejaký ten mráčik v podobe životnej prekážky, má svoje opodstatnenie. Už múdry filozof Seneca totiž vedel, že:

„Zo zeme ku hviezdam nevedie vyšliapaná cesta.“

Luxusní byt na prodej - Praha 6 - 426m
Luxusní byt na prodej - Praha 6 - 426m, Praha 6

Páčil sa vám článok?
Diskusie 0 Vstúpiť do diskusie