Top hledané
Výsledky (0)
Tieto správy nám rozprúdili krv v žilách!

Ranné vtáča: Podvodníci na českom bazári. Rusko vyhostilo diplomatov. Kolekcia tenisiek Cardi B ide na dračku

Šárka Peková
06.Feb 2021
+ Pridať na Seznam.cz
4 minuty
Cardi B x Reebok

Odborníci z vírusového laboratória varovali pred podvodníkmi na českom internetovom bazáre. Rusko vyhostilo troch diplomatov za nezákonné protesty na podporu politického aktivistu Alexeja Navaľného. A počuli ste už o novej kolekcii tenisiek Cardi B pre Reebok, ktorá sa bleskovo vypredáva?

Odborníci varujú pred podvodníkmi na Sbazar.cz

Otvoriť v galérii (5)
Muž platící kartou online
Muž platící kartou onlineSource: Unsplash.com/@rixixen

Analytici z vírusového laboratória Avast Threat Labs objavili, že sa na obľúbenom českom bazári Sbazar.cz šíria podvodné ponuky, ktoré lákajú svoje obete na drahý tovar za nízku cenu. V konečnom súčte môže však taká ponuka vyjsť dôverčivých záujemcov dosť draho.

„Podvodný inzerát sa tvári ako každý iný. Láka kvalitne nafoteným vystaveným predmetom predaja, ktorý je doplnený opisom. Vo väčšine prípadov ide o populárny tovar, ako je elektronika, výnimkou ale nie sú ani zvieratá,“

povedal odborník Avastu Alexej Savčin k týmto podvodným inzerátom.

Prodej luxusní vily 284 m2 Statenice, Praha
Prodej luxusní vily 284 m2 Statenice, Praha, Praha 6

Text inzerátu i zasielané správy po oslovení cez kontaktný formulár obsahujú znaky strojového prekladu. Útočníci sa následne snažia presvedčiť záujemcov o dobrom stave ponúkaného tovaru, osobné vyzdvihnutie však odmietajú s výhovorkou na karanténu a namiesto toho ponúkajú možnosť dopravy kuriérom priamo od Sbazaru, ktorý však takú službu neposkytuje. Pri presmerovaní na platbu sa snažia od obetí získať nielen čiastku uvedenú u vystaveného predmetu, ale cielia na celý zostatok na ich účte.

Rusko vyhostilo troch diplomatov pre protesty na podporu Navaľného

Otvoriť v galérii (5)
Protesty v Rusku
Protesty v RuskuSource: Unsplash.com/@zharkoy_k

Rusko vylúčilo troch diplomatov z Nemecka, Švédska a Poľska za pripojenie sa k nezákonným protestom v Moskve a Petrohrade na podporu opozičného aktivistu Alexeja Navaľného, ​​ktorého uväznili na začiatku tohto týždňa.

„Diplomati zúčastňujúci sa nezákonných akcií boli v súlade s Viedenskou konvenciou vyhlásení za nežiaduce osoby. Majú nariadené v čo najkratšom čase opustiť ruské územie,“

uviedlo ministerstvo.

Stovky tisíc ľudí sa v dňoch 23. a 31. januára zúčastnili protestov na podporu hlučného kritika Vladimira Putina po celom Rusku a tisíce z nich zatkli.

Tento krok dôrazne odmietli všetky tri domovské krajiny diplomatov. Za neospravedlniteľné označila vyhostenie diplomatov nemecká kancelárka Angela Merkelová. Poľské ministerstvo zahraničia si z dôvodu tohto incidentu predvolalo ruského veľvyslanca a vyzvalo Moskvu, aby od tohto rozhodnutia ustúpilo, inak Varšava urobí zodpovedajúce kroky. Švédske ministerstvo zahraničia postup Moskvy označilo za úplne nepodložený. Proti vyhosteniu je tiež šéf diplomacie EÚ Josep Borrell, ktorý je momentálne v Rusku, a vyzval ruskú stranu k prehodnoteniu svojho rozhodnutia a zároveň k oslobodeniu Navaľného.

Biden urýchľuje záchranný balík bez republikánov

Otvoriť v galérii (5)
Úřadující americký prezident Joe Biden při svém projevu
Úřadující americký prezident Joe Biden při svém projevuSource: Profimedia.cz

Americký prezident Joe Biden pokračuje v plánoch na prerokovanie zákona o úľave vo výške 1,9 miliardy dolárov (takmer 1,6 miliardy eur, pozn. red.) bez podpory republikánov. Prostriedky majú pomôcť v boji s koronavírusovou pandémiou, uľaviť domácnostiam a naštartovať hospodársky rast.

„Mnoho ľudí stráca nádej. Verím, že Američania práve teraz hľadajú u svojej vlády pomoc, takže budem konať. Budem konať rýchlo. Chcel by som to robiť s podporou republikánov. Akurát nie sú ochotní ísť tak ďaleko, ako si myslím, že musíme ísť,“

povedal v piatok nový americký prezident po stretnutí s demokratickými vodcami Kongresu.

Demokratickí kolegovia uviedli, že balík opatrení je krok správnym smerom a Kongres ho začne čo najskôr prerokúvať.

Zinédine Zidane požaduje od novinárov rešpekt

Otvoriť v galérii (5)
Trenér Realu Madrid Zinédine Zidane
Trenér Realu Madrid Zinédine ZidaneSource: Profimedia.cz

Manažér Realu Madrid Zinédine Zidane požaduje od novinárov rešpekt a hovorí, že Real Madrid, známy ako „Biely balet“, je stále v hre o titul španielskej La Ligy.

V minuloročnej sezóne oslavoval madridský veľkoklub ligový titul, tento rok sa však zatiaľ pohybuje na treťom mieste tabuľky so stratou 10 bodov na mestského rivala Atlético, ktorý má navyše zápas k dobru. Tento fakt viedol k mediálnemu prieskumu týkajúcemu sa pozície francúzskeho manažéra v klube.

„Nezaslúžim si, aby so mnou médiá takto zaobchádzali. V minulej sezóne sme vyhrali ligu, a tak dúfam, že budem mať trochu rešpektu,“

povedal Zidane na piatkovej tlačovej konferencii.

Bývalý francúzsky reprezentant mal navyše nedávno pozitívny test na koronavírus, takže musel byť v izolácii.

„Bol som zatvorený v klietke dva týždne, nemôžem sa dočkať, až vypadnem a ukážem, že budem bojovať až do konca,“

dodal štyridsaťosemročný futbalový tréner a zároveň jeden z najlepších hráčov futbalovej histórie.

Nová kolekcia tenisiek Reebok x Cardi B sa rýchlo vypredáva

Otvoriť v galérii (5)
Cardi B s vyprodaným modelem Club C Cardi
Cardi B s vyprodaným modelem Club C CardiSource: Profimedia.cz

Populárna americká raperka Cardi B robí pre svojich fanúšikov maximum. Okrem vydania svojho vysoko očakávaného singlu „Up“ predstavila svoju novú kolekciu športovej obuvi značky Reebok, ktorá je na webových stránkach k dispozícii od 5. februára, no niektoré modely už teraz hlásia vypredané!

Celá kolekcia sa nesie v duchu neónových farieb. Najväčší úspech zožal model Club C Cardi, ktorý je na stránkach Reeboku beznádejne vypredaný. Tento druh tenisiek je v ponuke v bielej, neónovo ružovej a zelenej farbe. Ak sa vám tieto nadčasové športové topánky páčia, nerozmýšľajte dlho a radšej si ich pridajte do nákupného košíka, pretože sa vypredávajú naozaj rýchlo.

To je od nás na dnešné ráno všetko. Prajeme vám pokojný víkend, ktorý si tematicky odštartujeme citátom amerického motivačného rečníka Ziga Ziglara:

„Optimista je človek, ktorý prešliape topánky a vyhlási, že sa konečne postavil na vlastné nohy.“

Páčil sa vám článok?
Diskusie 0 Vstúpiť do diskusie