Top hledané
Výsledky (0)
Rozhovor s moderátorom Jakubom Jírou.

Promotér Clash of the Stars Jakub Jíra exkluzívne: Tomio Okamura je môj kamoš, Babiša mám tiež rád

Aneta Havránková
14.Feb 2024
+ Pridať na Seznam.cz
3 minuty

Jakub Jíra je moderátor a promotér bojovej organizácie Clash of the Stars, ktorá sa zameriava na zápasy influencerov. V súčasnosti tiež točí podcast s Tomiem Okamurou a pôsobí v reláciach Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. Hoci sa vďaka svojej agentúre orientuje najmä na influencerov, často sa objavuje aj v okolí politikov. Jeho Tábor s Tiktokermi navštívili Andrej Babiš, Alena Schillerová aj Jiří Ovčáček. Zastupuje navyše syna Daňuše Nerudovej či Filipa Nerudu. Sám moderátor ale do politiky vstúpiť nechce. 

Jakub Jíra a Clash of the Stars, to ide ruka v ruke. Ako to všetko vzniklo a ako ste sa do toho dostali?

Ozvali sa mi majitelia z Poľska, Tomáš Le Sy a Tiberiuš Labůdek. Bolo to potom, čo som pôsobil v prvej série reality show Like House. Tu bola strašná diera na trhu a nevyužitý priestor. Ponúkli mi byť súčasťou z pohľadu organizačného aj zápasníckeho pohľadu. Ale zápasník nie som, tak som im dohodol pár influencerov, ktorých poznám. Vopred sme totiž nikto nevedeli, či o to bude záujem a na českom trhu bude kúpna sila. Dali sme tomu obrovskú promo a zapojili rôznorodé osobnosti, čo je podľa mňa kľúč k úspechu. Na začiatku to nemalo taký "hype" ako teraz. Stáva sa to stále zaujímavejšie pre širokú verejnosť. V minulej sérii sa objavil Jaromír Soukup, ktorého pozná 95 % ľudí v tejto krajine. 

Luxusní vila 5+kk na pronájem, Praha západ
Luxusní vila 5+kk na pronájem, Praha západ, Okolí Prahy

Vyberáte si ľudí do klietky sami alebo sa vám ozývajú? 

Na začiatku, keď o tom projekte nikto nevedel, som tých ľudí lovil ja sám. Teraz už ich lovíme s Tomášom Le Sym a Tiberiusom Labúdkom spoločne. Vo veľkom sa nám ale hlásia sami influenceri. Ja mám teraz asi 600 neprečítaných e-mailov a polovica z toho sú výslovné ponuky, že chcú zápasiť. Potom nás označujú aj na sociálnych sieťach. Nie je ale nič jednoduchšie ako urobiť virálnu výzvu, natočiť to čo najextravagantnejšie, označiť mňa a Tomáša, a keď to bude zaujímavé, tak si dáme schôdzku, preberieme možnosti a možno sa dostaneš do Clashe. Vďaka tomu sa v Clashi objavil aj Jarda Kotlár.

Nedávno ste prijali pozvanie k Tomiovi Okamurovi do podcastu. Nevadí vám spojovanie s jeho politikou?

Podcast vlastne robíme spolu, poznáme sa už deväť rokov. Nie sme úplne "kamaráti", ale sme pravidelne v kontakte. To som aj s ďalšími politikmi, som proste obchodník a vychádzam dobre s každým. Skôr ma spájali aj s Babišom, Schillerovou a Ovčáčkom, ktorí prišli na náš Tábor s Tiktokermi. Už som teda bol obvinený, že robím kampaň ANO, Okamurovi, Zemanovi aj Fialovi. Vlastne robím kampaň pre všetkých. Už to tak neberiem.

Čo si myslíte o politike Tomia Okamuru?

Spoločne vytvárame apolitický podcast, toto neriešime. Na to nič nehovorím, on má víziu, ktorú buduje. Je úspešný človek i podnikateľ, vybudoval stranu z ničoho a aktuálne má tretiu najsilnejšiu stranu. Nie som ale ani jeho fanúšik ani hater. Sme kamaráti. Politikov beriem rovnako ako influencerov.

Okrem Clash of the Stars máte aj vlastnú agentúru, kde zastupujete aj syna Danuše Nerudovej, Filipa Nerudu. Zastupovať priamo jeho mamu alebo nejakích politikov by vás nelákalo?

Práve sme tam práve pridali Jaromíra Soukupa. Samozrejme, sme kamaráti. On je môj podnikateľský vzor a je to borec v tom, čo dokázal. Vybudoval impérium a ja si ho obrovsky vážim. Ten sa hlásil do politiky a má k politike blízko. Ďalej tam je Filip Neruda. Ak by som chcel v rámci spolupráce mať v agentúre Andreja Babiša, Petra Fialu alebo Petra Pavla, Tomia Okamuru a Alenu Schillerovou, ja sa tomu nebránim, ale oni sú zamestnanci štátu, takže neviem, či by vôbec na svojom Instagrame mohli propagovať nejaké produkty. Kampaň by som ale asi nerobil, nie som politický marketér. Robím zábavu. S Tomiom jazdím bomby a s Andrejom hrám Fortnite.

Kto je Jakub Jíra mimo influencerskej scény? Čo rád robí vo voľnom čase? 

Moja práca je mojím koníčkom. Voľný čas trávim s priateľkou, ale inak nonstop pracujem. Beriem to ako svoje poslanie a žijem pre to. Z toho necítim žiadnu únavu. 

Aj bizár má na scéne svoje miesto. Ako si myslíte, že majú životnosť influenceri ako napríklad Shopaholic Adel, Psychopat Bejr alebo třeba Chlapec s kameňmi?

To sú moji traja kamaráti. Tí ľudia sú tu stále. O Shopaholic Adel sa hovorilo už pred rokom, že skončí, ale každý týždeň je o nej článok v bulvárnych magazínoch. Pre ľudí je stále zaujímavá. 

zdroj: vlastné dotazovanie

Fast confession:

Tomio Okamura alebo Andrej Babiš?

Tomio Okamura aktuálne.

MMA alebo box?

Na sledovanie MMA a v rámci toho, čo by som chcel robiť ja asi box.

Tadeáš Kubeňa alebo Tadeáš Veselý?

Tadeáš Kubeňa.

Je Jakub Jíra viac influencer alebo moderátor?

Moderátor.

Kto bol Váš favorit v súboji Soukup vs Bejr?

Jaromír Soukup.

Peniaze alebo láska?

Láska.

Ste sangvinik, cholerik, melancholik alebo flegmatik?

Bohužiaľ posledný čas dost cholerik.

Ako by ste sa opísal jedným slovom?

Cieľavedomý.

Blondínka alebo bruneta?

Blondínky určite.

Patrí ananás na pizzu?

Určite áno.

Valentín alebo 1. Máj?

Asi Valentín.

Oktagon alebo Red Face?

Určite Oktagon.

Business attire alebo športové oblečenie?

No ja som skôr na to voľnočasové oblečenie. Nepotrebujem zo seba robiť Freescoota v obleku, ako sa hovorí.

Najlepší darček, ktorý ste dostali od priateľky?

Ježiši, no, niekam sme išli... Výlet, dovolenka, niečo také.

Na čo by ste sa opýtali vy mňa?

Baví vás tá práca, čo aktuálne robíte?
Milujem ju.
Páčil sa vám článok?
Diskusie 0 Vstúpiť do diskusie